Κέντρο Αισθητικής Mαρούσι - Μαρία Πασχαλίδη

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα με Σαββάτο - 10πμ με 8μμ

Τηλ.: 210 80 26 583

18 Ιουλ
Δημοσιεύθηκε από Μαρία Πασχαλίδη

kittaritidaΗ κυτταρίτιδα είναι φλεγμονή των λιποκυττάρων κατά την οποία τα λιποκύτταρα διευρύνονται – διαστέλλονται, τούτο δε διότι γεμίζει το εσωτερικό τους με λιπώδες υγρό και νερό και έτσι δημιουργείται, η ανώμαλη επιφάνεια του δέρματος.

 

Ο συνδετικός ιστός διατάσσεται και αυτός διότι χάνει την ελαστικότητα του και αρχίζει σιγά – σιγά να εμφανίζεται χαλάρωση σε αυτά τα σημεία. Συνήθως εμφανίζεται στη κοιλιά, στους μηρούς, στους γλουτούς, στις γάμπες αλλά και στα μπράτσα.

Δυστυχώς περίπου το 90-95% των γυναικών μετά την εφηβεία εμφανίζει κυτταρίτιδα.

 

Αίτια και παράγοντες που την επιδεινώνουν η την βελτιώνουν.

 

Διατροφή

Οπωσδήποτε όταν η διατροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, λιπαρά, ζάχαρη, γλυκαντικές ουσίες, αλάτι, αλκοόλ, κορεσμένα λίπη, επιταχύνει και επιδεινώνει σύντομα την κατάσταση αυτή και η εμφάνιση της κυτταρίτιδας γίνεται μεγαλύτερη.

 

Κάπνισμα

Το κάπνισμα επειδή δυσχεραίνει την οξυγόνωση του συνδετικού ιστού, έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

 

Παχυσαρκία-κληρονομικότητα

Και στις δύο περιπτώσεις η δημιουργία της κυτταρίτιδας έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης.

 

Ορμονική δυσλειτουργία

Η οποιαδήποτε ορμονική δυσλειτουργία καθώς και η λήψη ορμονοθεραπείας όπως και η περίοδος της κλιμακτηρίου ευθύνονται πολύ συχνά για την εμφάνιση και δημιουργία της κυτταρίτιδας.

 

 

Αντιμετώπιση και άμεσα αποτελέσματα

Ο συνδυασμός της αιτίας που προκαλεί την κυτταρίτιδα με σύγχρονες μεθόδους θεραπείας έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

Έτσι η εφαρμογή του ecocell, μέθοδος κατά την οποία γίνεται μαζική σύνθλιψη των λιποκυττάρων αλλά ταυτόχρονα ενδυνάμωση του συνδετικού ιστού, μας δίνει πολύ καλό και σύντομο αποτέλεσμα το οποίο είναι ορατό από τις πρώτες συνεδρίες.

Επίσης η ταυτόχρονη και ολιγόλεπτη μυϊκή ενδυνάμωση όλων των μυών με την μοναδική υπερσύγχρονη μέθοδο του Huber διαμορφώνει ένα τέλειο σώμα διότι αφενός εξαφανίζει σε ταχύτερο ρυθμό την κυτταρίτιδα αφετέρου διότι δημιουργεί γράμμωση σε όλους τους μύες και τούτο μόνο σε 15 λεπτά, εφόσον η μέθοδος αυτή ισοδυναμεί με 2-21/2 ώρες ενεργής γυμναστικής. Πάντα δε με προσωπικό – πρωτόκολλο πρόγραμμα ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ελέγχει δε την στάση και την ένταση, κάτι για το οποίο έχει την αποκλειστικότητα και εκεί έγκειται και το άμεσο αποτέλεσμα του!